Müzikle İlgilenenler İçin Kullanışlı 7 İnternet Sitesi

Müziğe ilgi duyuyor fakat Ableton, Fl Studio ya da Logic Pro gibi pahalı uygulamaları satın almak istemiyosanız aşağıdaki siteler çok işinize yarayacak. Ya da müzisyen değilsiniz fakat kaliteli müzik dinlemeyi seven birisiniz, aşağıdaki siteler müzik zevkinize biraz daha katkı sağlayacak. Sizler için ücretsiz 7 internet sitesini derledim. İyi eğlenceler!

Müzikle İlgilenenler İçin Kullanışlı 7 İnternet Sitesi

Bir müziksever için hayat asla sadece müzik dinlemekten ibaret değildir. Günün büyük kısmını daha önce hiç duymadığımız şeyleri keşfetmeye harcayabilir, onlarca müzik listeleri hazırlarız. İşte siz de böyle bir müzikseverseniz, bayılacağınız ve belki de şu ana kadar bilmediğiniz web sitelerini listeledik sizler için.

 



1. https://radiooooo.com/

1900'lerin başından itibaren tüm dünyada yayınlanmış müzikleri dinlemenize imkan sağlayan bir internet radyosu. İstediğiniz ülkeyi ve zaman aralığını seçerek istediğiniz şarkıyı dinleyebiliyorsunuz. Ayrıca siteye siz de yükleme yapıp katkıda bulunabiliyorsunuz.



2. Music Map

İnanılmaz bir müzik haritası sunan bir web sitesi Music Map. Sevdiğiniz bir sanatçının ya da grubun ismini girin, size onlarca benzer isim çıkarıyor.

Siteye buradan ulaşabilirsiniz.



3. Second-Hand Songs

Adından da anlayabileceğiniz üzere burası bir ikinci el şarkılar ve onların geçmişleri ve gelecekleriyle alakalı bir web sitesi. Yani şöyle ki bir şarkı ismini girdiğiniz zaman size o şarkıyı ilk kez kimin ve hangi yılda söylediğini ya da daha sonrasında kimin söylediğini listeliyor. 

Siteye buradan ulaşabilirsiniz.



4. https://www.incredibox.com/

Online DJ’lik yapabileceğiniz, sağa sola tıklayarak müzik oluşturmanıza yardım eden internet sitesi. Aşırı keyiflidir çok güzel zaman geçirtiyor tavsiye ederim.



5. https://chordify.net/

Eğer bir enstrüman çalıyorsanız ve dinlediğiniz şarkının akorlarına ihtiyacınız varsa bu site tam size göre. Youtube ya da Soundcloud linkini yapıştırarak kısa sürede istediğiniz şarkının akorlarına ulaşabilirsiniz.



6. What Song

Bu da muhtemelen hemen hemen herkesin bildiği bir web sitesi. Tunefind vs. gibi çok fazla muadili olsa da What Song bunların en iyilerinden. Bir dizide ya da filmde çalan şarkıların listelendiği bu sitede aynı zamanda Apple Music, Spotify ve Amazon bağlantılarıyla albüme ya da şarkıya anında ulaşabiliyorsunuz.

Siteye buradan ulaşabilirsiniz.



7. https://virtualpiano.net/

Klavyenizin tuşlarına basarak online piyano çalabiliyorsunuz