En İyi Bloglar: 25+ En İyi Blog Siteleri | Ünlü Bloggerlar | Hitler

Türkiye’nin en iyi blog siteleri hangileri ? En iyi bloglar hangileridir diye araştırma yapıp, blog örnekleri mi görmek istediniz ? Siz de mi bir blog açmak istiyor ve başarılı olmuş blog örnekleri mi görmek istiyorsunuz ? Ya da sadece en çok takip edilen bloglar nelerdir diye merak edip, kendinize okuyacak yeni kaynaklar mı arıyorsunuz ? Hangi istek ve amaçla en popüler bloglar yazımı ziyaret ettiyseniz, size söz veriyorum ki, bu yazıda tam da aradığınız şeyi, Türkiye’nin en ünlü bloggerlar‘ını bulacaksınız.

1. En İyi Bloglar – En Popüler Bloglar Listesi

Aşağıda yer alan en popüler bloglar listesinde, hem gezi blogları – yemek blogları – kişisel bloglar – makyaj blogları gibi spesifik bir konu üzerine odaklanmış en iyi blogları bulacakken, hem de oldukça niş konular üzerine odaklanmış veya nerede ise her konu üzerine yazan en iyi blogları da görecek, başarılarına tanıklık edeceksiniz.

 #  En iyi bloglar listesinde yer alan 25 en popüler blogların 9 tanesinin ( Nerede ise listenin %35’i ) hosting hizmeti için Turhost firmasında buluşması bir tesadüf değil diye düşünüyorum.

Daha önce Türkiye’nin en iyi hosting firmaları başlıklı yazımda yayımladığım verilere dayalı çalışmada da Turhost en iyi performansı gösteren hosting firması olmuştu.

 #   Yine en iyi bloglar listesinde yer alan 25 blogun 21’inin bir blog alt yapısı olan wordpress’i tercih etmiş olması da

Daha önce yayımladığım wordpress mi blogger mı ? yazımda dile getirdiğim; ücretsiz blog platformları ile başarılı olmanın, para kazanmanın, en iyiler ile rekabet etmenin çok zor olduğunu kanıtlamış oldu.

 Not:   En iyi bloglar listesinde yer alan bloglar için belirtilmiş tüm tahmini kazanç miktarları gerçeği kesinlikle yansıtmamaktadır. Rakamlar ise google adsense reklam gelir modeli baz alınarak yazılmıştır. ( Bkz: Blogdan para kazanma )

Hesaplama ise tahmini aylık trafik rakamının getirebileceği potansiyel tahmini adsense geliri olarak şahsi tecrübeme dayalı yapılmıştır.

Şahsi tecrübeme göre bir blogun aylık 500 bin ziyaretçisi varsa eğer, o blog ortalama 2.000 TL – 3.000 TL adsense geliri elde edebilecek potansiyele sahiptir. ( Tabii bu blogun konusuna ve bir çok koşula göre farklılık gösterebilir. Dediğim gibi bu rakamlar ortalamadır. )

 Not:  En iyi blog siteleri listesinde yer alan blogların sıralaması tamamı ile rastlantısal olarak yapılmıştır. Yazıda herhangi bir sıralama mevcut değildir. Her blog kendi kategorisinde birbirinden değerli bloglardır.

  #  Eğer siz de bir blog açmak istiyorsanız ve bu işlere 0’dan nasıl ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız,

  #    Blog nasıl açılır başlıklı yazımı takip ederek, aşağıda listelediğim tüm en iyi bloglar gibi hiç bir teknik bilgiye sahip olmadan, kolaylıkla siz de blogunuzu açabilirsiniz.

  #   İnanın bana blog açmak düşündüğünüzden çok çok daha kolay. Bunu ben yapıyorsam, aşağıda listelediğim tüm en iyi bloglar yapabiliyorsa, siz de kolaylıkla yapabilirsiniz !

En İyi Bloglar – En Popüler Bloglar Listesi

2. Patiliyo.com

Patiliyo.com
En iyi Bloglar Patiliyo

   #    Patiliyo.com: En iyi bloglar listesinde ilk sırada yer alan, son zamanlarda muazzam bir büyüme ivmesi kazanmış ve en iyi blog siteleri arasında bu kalitesini sürdürdüğü sürece her zaman yer alacak olan bir niş blog Patiliyo.com var.

Odaklandığı konu hem sosyal medya yönlü pazarlanma, hem de SEO yönlü organik trafik alma potansiyeli oldukça yüksek bir konu. Gerçekten muazzam bir blog fikri.

Muazzam bir fikir üzerine, muazzam kaliteli içerik üretimleri yapan, site içi SEO‘ya oldukça özen gösteren, sosyal medya’da muazzam stratejiler ile bu kaliteli üretimlerini pazarlayan bir oluşum ortaya koyunca, başarı kaçınılmaz oluyor.

İşte, patiliyo’da bu oluşumu muazzam harmanlamış, Türkiye’nin en iyi blogları hatta siteleri arasında yer almayı başarmış, gerçek anlamda mükemmel bir site. Umarım, bu çizgilerini hiç bozmandan yollarına uzun yıllar devam ederler ve her zaman parmakla gösterilen en iyi bloglar arasında yer almayı başarılar.


En iyi Bloglar Patiliyo

Tahmini Aylık Trafik: 1M+
Alexa TR sıralaması: 1600
Tahmini Aylık Kazanç: 5.000 TL+
Alt Yapı: WordPress
Tema: Boombox
Hosting: –IHS

3. Arkeofili.com

Arkeofili.com
En İyi Bloglar Arkeofili

Arkeolojinin gücü adına sloganı ile ziyaretilerine içerik sunan, sunduğu bu üretimin kalitesi ile kendinden çokça söz ettiren ve sadece kendi alanında en iyi bloglar arasında değil,

Aynı zamanda Türkiye’nin en iyi blogları hatta siteleri arasında da yer almayı başarmış, en popüler bloglardan bir diğeri ise Arkeofili.

Türkiye’de yer alan en iyi niş blog örnekleri arasında. Hem SEO yönü hem de Sosyal medya yönü güçlü içerik fikirleri kalite ile harmanlanınca ortaya muazzam başarılı bir yapım çıkmış.

Arkeoloji bilimi ile kültür varlıkları için farkındalık yaratmak adına böylesine yapıcı, üretken ve insana değer katan bir blog. Hiç şüphesiz en iyi bloglar arasında her daim yer alacaktır.


En İyi Bloglar Arkeofili

Tahmini Aylık Trafik: 500k+
Alexa TR sıralaması: 4300
Tahmini Aylık Kazanç: 2000 TL+
Alt Yapı: WordPress
Tema: Hot Topics
Hosting: Turhost

Site:  arkeofili.com

4. Dunyalilar.org

Dunyalilar.org

En iyi bloglar listesinde yer vermek istediğim bir diğer blog ise, tarih, bilim, eğitim, kültür-sanat gibi alanlarda 9 yıldan uzun bir süredir içerik üreten, Türkiye’nin en köklü ve kendi alanında en popüler bloglar arasında her zaman yer almayı başarmış bir yapım olan Dunyalilar.org.

Bu işe ne kadar sevgi, özen, emek ve saygı gösterdiklerini içeriklerine göz attığınızda çok iyi anlayacaksınız. Keza bunca yıldır üretim kalitelerini her zaman üst seviyelerde tutarak bu işi yapmaları da bunun direkt bir kanıtı. Böylesine başarılı yapımlar Türkiye’nin en iyi blogları arasında her daim yer alacaktır.

Site:  Dunyalilar.org

Tahmini Aylık Trafik: 300k+
Alexa TR sıralaması: 7900
Tahmini Aylık Kazanç: 1500 TL+
Alt Yapı: WordPress
Tema: Sahifa
Hosting: Turhost

5. wpmavi.com

wpmavi.com


Blog ipuçları, blog pazarlama ve bloglama hakkında benzersiz yazılar okuyabileceğiniz tamamen fayda odaklı bir blog. Bu bloğun en önemli özelliklerinden biri de “Soru Sor” butonuna sahip olması. Yani siz soruyorsunuz Burak Oran kaleme alıyor. Profesyonel bir blog için takibe alınması gereken bloglardan biri de  wpmavi.com – Ne yapın ne edin takibe alın derim.

6. suskumru.com

suskumru.com


Şimdi buraya ne yazsam bilemedim. Kişisel Blog=suskumru | suskumru=Kişisel Blog
Çağrı Mustafa Alkan’ı tanımayan var mı? Zannetmiyorum. Blog siteleriyle ilgilenen herkes onu tanıyor olmalı. Lafı hiç uzatmadan bir fenomenin bloğu demek istiyorum. İnceleyin

7. burakgoc.com

burakgoc.com
Burak Göç’ün kisisel blog sitesini ziyaret etmeden kimse “ben özgün yazıyorum” demesin! Hayır, “hakkımızı yemiyor musun?” da demeyin lütfen

8. miskinadam.com

miskinadam.com
Düşüncelerin ve kelimelerin sansürlenmediği deneme yazıları MiskinAdam‘da! Bir bakmışsınız bilimsel terimler, bir bakmışsınız küfürler. Hepsi bir arada. İşlediği konular: Psikoloji, sosyoloji, tespit, eleştiri, mizah ve bazı şeyler. (BAZI ŞEYLER kategori ismi). Biraz sıra dışı bulacağınızı düşünüyorum.

9. blogacmak.com

blogacmak.com
Benim gibi kodlamadan, teknik işlerden anlamayan; bu işlere ilgi duymayan ama blog yazmak isteyenler için iyi bir rehber. Mehmet Erbay’a ait bu rehber sitede, bloglama üzerine size kestirme olacak özgün içerikler ve blogger ipuçları var. Çok da sade ve kullanıcı dostu bir blog sitesi. İnceleyin derim.

10. yusuftokmuc.com

yusuftokmuc.com
İş dünyası, kariyer ve insan kaynakları üzerine niş bir blog. Ayrıca engelliler için ek bir kategori ve zengin arşiv barındırması çok hoşuma gitti. Sayfa tasarımı, site içi gezinme deneyimi, içerik kalitesi ile bu listede olması gerektiğine inandığım bu blog sayfasına da göz atmanızı öneririm.

11. emregny.com

emregny.com
Özellikle dijital pazarlama alanında faaliyet gösteriyorsanız Emre Güney’in blog yazılarına göz atmanızı öneririm çünkü size mutfaktan seslenirken “patates kızartması nasıl yapılır”ı değil, “tako sosu nasıl yapılır ve kızartmanıza nasıl lezzet katar”ı anlatıyor

12. begonvilsokagi.com

begonvilsokagi.com
Ağırlıklı olarak gezi blogları ve düşünce yazıları paylaşan Begonvil’in (kimliği kapalı bir yazar olduğu için ‘Begonvil’ diye bahsediyorum) o kadar güçlü ve sıcak bir kalemi var ki, yeni bir içerik paylaştığında hemen okuyorum. Özellikle, deneme türünü sevenler hak verecektir: Bu blogda arama motorlarına servis edilmiş içerikler değil; seçici okurlara yönelik içerikler var.

13. leventisikli.com

leventisikli.com
Standart gezi bloglarından ve her sayfada peri bacalarını görmekten sıkılanlar için çok keyifli bir alternatif. Bizzat gezip gördüğü ve de özellikle EĞLENDİĞİ yerler üzerine blog yazan Levent Işıklı, bu listenin olmazsa olmazlarından. Yurtdışı seyahatleri, gittiği yerlerdeki eğlence mekanları ve ulaşım seçenekleri gibi konularda rehberlik yapan Levent Işıklı, yazılarında merak edebileceğiniz bir çok soruyu siz sormadan cevaplıyor. Göz atmanızı öneririm.

14. aorhan.com

aorhan.com
Teknoloji konusunda, Türkiye’de görüp görebileceğiniz, okuyup takip edebileceğiniz en profesyonel bloglardan biridir. İnternet teknolojilerinden tutun, masaüstü uygulamalara; mobil uygulamalardan tutun fiziksel cihazlara kadar teknoloji alanında çok geniş bir yelpazesi var. Bloglama konusunda da işinizi kolaylaştıracak pratik bilgileri aorhan.com’da okuyabilirsiniz

15. hizliadam.com

hizliadam.com
Şu anda incelemekte olduğunuz blog. Sayısal verilere ve çeşitli ölçüm araçlarına dayanarak yaptığım karşılaştırmalarda HızlıAdam’ın da rahatlıkla bu listede olabileceğini gördüm. Hızlı adam, rekabetçi piyasada kişi veya markaların daha fazla para kazanmasını amaçlayan, pazarlama ağırlıklı bir blog sitedir.